Etusivu Seurakuntatyö Diakoniatyö Kasvatustyö Lähetystyö Musiikkityö Historia
Juupajoen seurakunta

Seurakuntatyö
Uusi valtuusto
Yhteystiedot
Toimintakalenteri
Toimitukset
Toimitilat
Rukouspyyntö
Linkit

Tilaa virkatodistus ->

 

 

   

"Jos Herra ei huonetta rakenna, niin sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät." (Ps. 127:1)

TOIMITILAT

Juupajoen kirkko

Kansanmiesten rakentama

Juupajoen kirkko sijaitsee Kopsamon kylässä keskellä luonnonkaunista kultturimaisemaa. Se on rakennettu vuosina 1838-1846. Rakennustyyliltään se on omintakeinen ja harvinainen kahdeksankulmainen puukirkko, ns. "mutterikirkko". Kirkko on tuntemattomien kansanmiesten rakentama. Tiedetään, että rakennustöitä valvoi pitäjän nikkari Johan Salin. Kirkkoon on kolme sisäänkäyntiä ja sinne sopii noin 420 henkeä.

Kirkon korjaukset

Kirkkoa on peruskorjattu useaan otteeseen. Vuosien 1915-1917 peruskorjaussuunnitelmasta vastasi arkkitehti Ilmari Launis. Hänen käsialaansa on myös kirkon alttaritaulu "Herran Pyhä Ehtoollinen" (1917) ja lasimaalaukset. Merkittäviä korjauksia on tehty vuosina 1921 (valaistus), 1939 (keskuslämmitys), 1983 (sisätilojen kunnostus ja maalaus) ja 1998-1999 (lahovaurioiden korjauksia, ulkomaalaus ja sisämaalauksia).

Korkeakosken kirkko

Pikkukirkko

Juupajoen seurakunnan toinen kirkko, hirsinen ns. "Pikkukirkko" sijaitsee Korkeakoskella, nykyisessä kuntakeskuksessa, kirkkotiellä. Teollisuustaajamassa vaikuttanut Aaltosen Kenkätehdas rakennutti kirkon vuonna 1951. Suunnittelusta vastasi arkkitehtitoimisto Tähtinen. Seurakunta hankki tarvittavan puutavaran. Kirkkoon ja sen yhteydessä olevaan seurakuntasaliin mahtuu noin 190 henkeä.

Kellotapuli

Pikkukirkon yhteyteen rakennettiin v. 1981 Arkkitehtitoimisto Rihlaman suunnittelema kellotapuli.

Kirkkotekstiilit päättötyönä

Artesaani Anne Mustalahti suunnitteli päättötyönään kirkkotekstiilisarjan Korkeakosken pikkukirkkoon juhlavuoden 2001 kunniaksi. Ensi vuonna kirkko täyttää 60 vuotta.

 

Seurakuntala

Kopsamontie 200

(03) 3349094

Seurakuntatalo rakennettiin vuonna 1966 kirkon läheisyyteen ja se uudistettiin ja laajennettiin vuonna 1994. Kangasalan Urkutehtaalta hankittiin viisiäänikertaiset urut 1971. Seurakuntatalossa järjestetään seurakunnallisten juhlien ja tilaisuuksien lisäksi paljon muistotilaisuuksia. Se on käytettävissä myös kastejuhlien järjestämiseen. Lisäksi tila on vuokrattavissa perhejuhlien pitopaikaksi.

 

Kirkkoherranvirasto

Koskitie 62, 35500 Korkeakoski

Kirkkoherranvirasto siirrettiin vuonna 1991 Kirkonkylässä sijainneesta pappilasta Korkeakosken keskustaan entiseen Säästöpankin kiinteistöön. Samassa yhteydessä pappila myytiin ja se on nyt kahdella perheellä asuntona yksityiskäytössä.

 

 

Huoltorakennus

Huoltorakennus valmistui hautausmaan viereen vuonna 1990. Huoltorakennuksen on suunnitellut arkkitehti Helena Maasilta.

 

 

 

 

Tiedoksi
21.11.2017
Hannu Pyykkönen Yhteydenillassa-->